Merrni pjesë në

Projekte & aktivitete

Qestorat

Keni dëgjuar ndonjëherë për Qestoratin?

Qestorati është një fshat historik i gjallë që u ofron vizitorëve mundësinë unike për t’u kthyer pas në kohë dhe për të përjetuar jetën në një vend magjik të paeksploruar.

Le të kthehemi në histori. Qestorati është një komunitet i ish-bashkisë së Lunxherisë në Gjirokastër. Nga viti 1874 deri në 1891 fshati ishte shtëpia e Kolegjit Grek Zographeion, objekte arsimore që përfshinin shkolla fillore dhe të mesme për meshkuj, femra dhe një akademi mësuesish dhe funksiononin me shpenzimet personale të bamirësit vendas Christakis Zografos. Sot ky institucion strehon muzeun e Lunxhërisë. Filluam shëtitjen tonë duke eksploruar fshatin dhe duke zbuluar vende shumë të këndshme për ecje: Manastiri i Spilesë – Saraqinishtë dhe Honi i Pikes. Ky fshat duhet rigjallëruar, duhet të kthehet në një atraksion turistik, natyra është perfekte, njerëzit janë kaq të sjellshëm dhe të dashur dhe duhet shumë pak punë për ta kthyer atë në një destinacion të këndshëm jo vetëm për turistët vendas por edhe për ata të huaj. Nëse do të vizitoni këtë fshat, ju lutemi ndani përvojën tonë me ne, shkruani në wikipedia informacione të tjera për Qestorat. Duhet t’u japim dritë të gjitha fshatrave shqiptare!

"Amazing visit in Qestorat, Gjirokaster"
- ALBANIAN VILLAGES​

Story

Misteret e metropolit dje, sot dhe nesër…

Fotot tona

Qestorat-2
Old stone building